Innflytting på ny døgnenhet
Døgnenhet + Finnmarksklinikken = Døgnenhet for psykisk helse og avhengighet.

Bedre tilpasset behandling
Med et helhetlig tilbud menes det at for eksempel at våre ruspasienter vil kunne få bedre behandling dersom vedkommende også har psykiske utfordringer, forteller enhetsleder Ellen Ingrid Eira.
– For ruspasientene våre vil nye lokaler innebære en stor oppgradering sammenlignet med dagens lokaler. Pasientene vil også kunne få en helhetlig og bedre tilpasset behandlingstilbud for eventuelle psykiske utfordringer, siden vi nå får styrket bemanningen med ressurssterke fagpersoner med erfaringer fra Døgnenhet innen voksenpsykiatri. Det samme gjelder pasientene ved Døgnenheten, som heretter vil få et bedre behandlingstilbud for eventuell rusproblematikk, sier Eira.
Teksten fortsetter under bildet.
Tar imot pasienter i uke 3
Morten Solheim ved Døgnenheten har vært med gjennom hele flytteprosessen, og forteller at det har vært mye arbeid i innspurten
– Det går mye tid til å tømme og flytte ut av lokaler som har eksistert siden 70-tallet. Men vi satser på å jobbe fort slik at pasientene ikke behøver å vente lenge på behandlingstilbud, sier Solheim.
– Tanken er å ta imot pasienter fra 14. januar, og til da skal det viktigste være på plass. Deretter vil noen arbeide med å ivareta pasientene, mens andre fortsetter med flyttearbeidet, framholder han.
Å opprette noe nytt er alltid spennende. Eventuelle justeringer knyttet til samlokaliseringen vil bli tatt underveis, dersom det viser seg å være nødvendig.
Teksten fortsetter under bildet
God turnusordning motiverer
Prosessen knyttet til flyttingen av Døgnenheten i Lakselv til Karasjok har vært utfordrende for de ansatte, og har vakt en del frustrasjon i løpet av årene den har vart. Også Solheim kan bekrefte dette.
– Men heldigvis har vi, etter mitt syn, fått en god turnusordning med tolvtimersvakter. For min del bidro det til økt motivasjon for å fortsette i arbeidet til tross for pendlingen det innebærer. Med en slik turnusordning fører det til at man jobber mer intensivt og samtidig får en lengre sammenhengende friperiode.
– I tillegg til et godt tilrettelagt turnus har vi også fått et eget overnattingstilbud for de ansatte som er på arbeid. Det er en stor fordel. Når arbeidsdagen er på tolv timer kan det være greit å kunne ha mulighet til å overnatte i Karasjok i stedet for å bruke ytterligere to timer til kjøring, sier Morten Solheim.
Det er pasientene som skal få et bedre og mer helhetlig tilbud, og det har vi stor tro på at vi klarer.
Ellen Ingrid Eira
Utfordrende og spennende
Enhetsleder Ellen Ingrid Eira har tro på at man klarer å utvikle Døgnenhet – psykisk helse og avhengighet til en sterk og velfungerende enhet.
– Til syvende og sist handler dette om pasienter. Det er pasientene som skal få et bedre og et mer helhetlig tilbud, og det har vi stor tro på at vi klarer. Tiden fremover blir spennende og utfordrende. Det er mange spørsmål som skal løses, men jeg stor tro på at dette skal gå bra, sier hun.