Behandling
Døgnbehandling, psykisk helsevern
Døgnbehandling (innleggelse) kan brukes i perioder med behov for kontinuerlig oppfølging. Døgnbehandling er som poliklinisk behandling (behandling uten innleggelse), men den er mer intensiv, med mer omfattende og konsentrerte hjelpetiltak. Målet er å gi deg kontroll over symptomene så raskt som mulig.
Før
Innleggelse til døgnbehandling hos oss skjer i hovedsak på to måter:
Planlagt innleggelse
Fastlegen eller poliklinikken søker om innleggelse på vegne av deg. Du kan bli innkalt til et formøte der vi sammen går gjennom hva slags behandling som er mest hensiktsmessig.
Du vil også få den praktiske informasjonen du trenger for å forberede deg til oppholdet.
Øyeblikkelig hjelp
Ved alvorlige symptomer som kommer plutselig kan det være aktuelt med akutt innleggelse. Det er fastlegen, legevakt eller poliklinisk behandler som vurderer om det er behov for innleggelse. Den endelige avgjørelsen skjer på sykehuset.
Rusfri institusjon
Vi er en rusfri institusjon, og ved innleggelse må du skrive under på at du skal holde deg rusfri under oppholdet hos oss. Du kan også bli bedt om å avgi urinprøver for å vise at du er rusfri underveis.
Frivillighet og tvang
Vi er en institusjon som tilbyr kun frivillig behandling. I noen tilfeller kan pasienter bli så syke at de trenger tvangsbehandling. Det skjer kun på institusjoner som er godkjent for det, for eksempel Åsgård i Tromsø. Da kan pasienten henvises dit. Det er strenge regler for når dette kan skje, og det reguleres av Lov om psykisk helsevern.
Etter
Hva slags oppfølging du trenger er avhengig hvor alvorlige symptomer du har. Noen trenger tett oppfølging og behandling i poliklinikk. Andre har fått så god kontroll over symptomene at de kan få nødvendig hjelp hos fastlegen. I løpet av døgnbehandlingen blir det bestemt hva slags oppfølging du trenger videre.