Digitale innkallingsbrev

Finnmarkssykehuset sender ut digitale innkallingsbrev. Brevene sendes via Helsenorge, og med det vil du som pasient finne all informasjon på Helsenorge.no

Digitale brev 

Brevene er kortere, enklere, ryddigere og skrevet på "klarspråk". Brevene inneholder linker som du kan klikke på om du ønsker mer informasjon om behandlingen du skal til, rettighetene dine eller praktisk informasjon knyttet til behandlingsstedet. ​

For å få digitalt innkallingsbrev så må du være registrert som bruker på Helsenorge.no. Pasienter som ikke er registrert som brukere får brevet sendt til sin postadresse, det samme gjelder ungdom mellom 12-16 år. 

Når brevet sendes fra Finnmarkssykehuset så får du et varsel på SMS eller e-post om å logge deg inn på Helsenorge. Du finner brevet under "Dokumenter".  Dersom brevet ikke er åpnet innen tre dager så sendes det ut en påminnelse, dersom brevet fortsatt ikke er åpnet etter fire dager så ettersendes brevet i posten. 

​Fordeler med digitale brev

Digitaliseringa av brevene er en del av ei nasjonal satsing. De viktigste fordelene er: 

  • ​Du som pasient får den viktigste informasjonen om din behandling slik at du kan stille godt forberedt. Ønsker du mer informasjon så finner du dette i lenkene som er i brevet. 
  • Du får informasjon og varsel samme dag brevet sendes ut, og kan allerede da logge deg inn for å se når du har time. 
  • Brevet lagres på Helsenorge sammen med annen medisinsk informasjon. 
Sist oppdatert 22.02.2024