Vellykket samling av flysykepleiere i Alta

- Dæven, det var bra!

Avdelingsleder Stig Aksel Opgård ved luftambulansen i Alta og flysykepleier Bjørn Bjerkan har nettopp avsluttet en stor todagers nasjonal samling for flysykepleiere og er fortsatt litt gira.

i:0e.t|nhn prod adfs|finnmark%7cmalene.nicolaysen@finnmarkssykehuset.no
Publisert 14.11.2016
Sist oppdatert 11.04.2024
(f.v:) Bjørn Bjerkan og Stig Aksel Opgård

​- Vi traff midt i blinken med programmet!, forteller Opgård. - Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært entydig positive. Vi er rett og slett litt stolte av at vi fikk dette til så bra som vi gjorde, og at alle vi har snakket med har vært fornøyde og fortalt oss at «Dæven, det her var bra!»

Opgård forteller videre at det er fem år siden forrige gang flysykepleiermiljøet i Norge var samlet for å drive med faglig oppdatering og kompetanseutvikling.

- Det var vi her på basen i Alta som tok initiativ til denne samlingen. Vi mente at tiden var mer enn moden for å samles igjen, og det viste seg at hele flysykepleiermiljøet også var med på den ideen.

- Vi er jo ikke så mange flysykepleiere i Norge, skyter Bjørn Bjerkan inn. – Det er vel ikke mer enn litt over 100 stykker alt i alt. Og vi var om lag seksti stykker samlet i Alta nå: mest aktive flysykepleiere, men også ledere og administratorer for tjenesten.

Programmet har vært en god blanding av teoretiske innlegg og praktiske øvelser. For eksempel:

  • Nasjonal standard for flysykepleiere – holder den mål?
  • Forberedelse og reaksjon på vanskelige og krevende oppdrag.
  • Hva forventer AMK-legen av flysykepleieren?

Men selv om flysykepleiere fra hele landet har vært samlet i Alta, har ambulanseflyene vært operative med normal beredskap og drift.

– Ja, vi har hatt folk nok på jobb til at alt har gått som normalt over hele landet. Nå planlegger vi at det ikke skal gå fem år til neste gang, men at vi har en ny samling i hvert fall i løpet av de neste to årene. Så de som var på vakt disse to dagene da vi var samlet i Alta får ha førsteretten på å delta på neste samling!