Nå er datoene for den offisielle åpningen klar

Onsdag 11. desember er det offisiell åpning av Klinikk Alta. Halvannen måned senere er det Sámi Klinihkka sin tur. Helseministeren deltar på begge åpningene.

Eirik Palm, kommunikasjonssjef
Publisert 16.08.2019
Sist oppdatert 11.04.2024
Hovedinngangen til Klinikk Alta.
Hovedinngangen til Klinikk Alta. I desember er det klart for offisiell åpning av den nye klinikken.

Finnmarkssykehuset gjennomfører for tiden den største satsingen på spesialisthelsetjenesten noensinne i Finnmark. Arbeidet med Klinikk Alta har gått etter planen, og i løpet av senhøsten skal den nye klinikken tas i bruk.

Statsråden deltar
Nå er også datoen for åpningsseremonien fastsatt, og det er klart at helseministeren deltar.

- Dette har vi sett frem til lenge, og vi er svært glad for at helseminister Bent Høie vil være med på åpningsseremonien, sier administrerende direktør Eva Håheim Pedersen i Finnmarkssykehuset HF.

eva håheim pedersen.jpg

Eva Håheim Pedersen ser frem til å åpne de nye klinikkene. Her inne på Klinikk Alta.

Klinikk Alta er nå i en fase der bygg, utstyr og tekniske løsninger testes og innkjøres. For kort tid siden startet testperioden av den nye MR-maskinen ved klinikken, og nylig flyttet ambulansearbeiderne inn i en ny, romslig og moderne ambulansestasjon i tilknytning til klinikken.

- Vi tror både innbyggerne i Alta-regionen vil få en svært positiv opplevelse av tilbudet ved Klinikk Alta, når vi kommer skikkelig i gang, sier sykehusdirektøren.

Klinikk Alta vil gi et bredt tilbud med blant annet konvensjonell røntgen, CT og MR, i tillegg til polikliniske tjenester. Faste, ambulerende spesialister vil også utføre enkelte kirurgiske og ortopediske operasjoner ved klinikken, og målet er 23.000 pasientkontakter i 2020.

LES MER:
Stort løft for samiske helsetjenester
Måneden etter er det en ny milepel for spesialisthelsetilbudet i Finnmark. Datoen for den offisielle åpningen av Sámi Klinihkka er satt til tirsdag 28. januar 2020. Også her vil helseministeren delta.

- Det er vi svært glade for. Vi gleder oss veldig, for Sámi Klinihkka er et stort løft for samiske spesialisthelsetjenester, hvor somatiske tjenester og psykisk helsevern og rus er organisert i samme klinikk, med egen klinikksjef, sier Eva Håheim Pedersen.

LES MER: