Nå kommer digitale innkallingsbrev

Torsdag sender Finnmarkssykehuset ut de første digitale innkallingsbrevene. Brevene sendes via Helsenorge, og med det vil du som pasient finne all informasjon på Helsenorge.no.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 27.04.2023
Sist oppdatert 28.06.2023
merkantilt ansatte

Gjengen på merkantil enhet på Kirkenes sykehus starter i dag sammen med resten av de merkantile ansatte i Finnmarkssykehuset utsendingen av digitale innkallingsbrev. Foto: Steffen V. Mong, Finnmarkssykehuset

Digitale brev 

De nye brevene er kortere, enklere, ryddigere og skrevet på "klarspråk". Brevene vil også inneholde linker som du kan klikke på om du ønsker mer informasjon om behandlingen du skal til, rettighetene dine eller praktisk informasjon knyttet til behandlingsstedet. ​

- Vi sender også ut innkallingsbrev på samisk, sier Merete Nilsen som er innføringsansvarlig for digitale innkallingsbrev i Finnmarkssykehuset.

For å få digitalt innkallingsbrev så må du være registrert som bruker på Helsenorge.no. Pasienter som ikke er registrert som brukere får brevet sendt til sin postadresse, det samme gjelder ungdom mellom 12-16 år. 

Når brevet sendes fra Finnmarkssykehuset så får du et varsel på SMS eller e-post om å logge deg inn på Helsenorge. Du finner brevet under "Dokumenter".  Dersom brevet ikke er åpnet innen tre dager så sendes det ut en påminnelse, dersom brevet fortsatt ikke er åpnet etter fire dager så ettersendes brevet i posten. 

​Fordeler med digitale brev

Digitaliseringa av brevene er en del av ei nasjonal satsing. De viktigste fordelene er: 

  • ​Du som pasient får den viktigste informasjonen om din behandling slik at du kan stille godt forberedt. Ønsker du mer informasjon så finner du dette i lenkene som er i brevet. 
  • Du får informasjon og varsel samme dag brevet sendes ut, og kan allerede da logge deg inn for å se når du har time. 
  • Brevet lagres på Helsenorge sammen med annen medisinsk informasjon. 

- Så er det en stor fordel for Finnmarkssykehuset hvor vi sparer tid på å pakke fysiske brev og en miljøgevinst med mindre papirutsendelser. Samt at vi sparer store kostnader på porto, sier Merete Nilsen. 

Nyttige lenker

Helsenorge.no - registrere bruker​

Nå kommer brevene fra sykehusene i nord på Helsenorge