Ansatt som klinikksjef i Alta

Renate Jakobsson er ansatt som klinikksjef ved Klinikk Alta. Hun kommer fra Helsepartner Rehabilitering, og vil til sommeren være på plass i Finnmarkssykehuset.

Eirik Palm, kommunikasjonssjef
Publisert 01.03.2024
Portrettbilde av Renate Jakobsson.
Renate Jakobsson vil være på plass i stillingen 1. juni.

Renate Jakobsson er 41 år, og er utdannet sykepleier, med tilleggsutdanning innenfor pedagogikk, informatikk og administrasjon og ledelse. Hun har fra 2006 vært tilknyttet Finnmarkssykehuset i ulike roller ved Hammerfest sykehus, blant annet som fagsykepleier, kvalitetsleder og enhetsleder, og som avdelingsleder ved Klinikk Alta.

Siden 2021 har hun vært ansatt som direktør i Helsepartner Rehabilitering, som har avdelinger i Alta og Skibotn.

- Jeg ser frem til å bidra i videreutviklingen av Finnmarkssykehuset og Klinikk Alta. Finnmarkssykehuset er i endring, og jeg er takknemlig for at jeg får muligheten til å få være med i denne prosessen, sier Jakobsson, som var sentral i oppbyggingen av somatisk avdeling ved Klinikk Alta gjennom byggeprosess, innflytting og til permanent drift. Hun kjenner derfor Klinikk Alta og Finnmarkssykehuset for øvrig, godt.

- Jeg har jobbet i Finnmarkssykehuset tidligere, så det føles litt som å komme hjem, sier hun.

Renate Jakobsson har sin  første arbeidsdag i Finnmarkssykehuset 1. juni i år, og vil som klinikksjef sitte i direktørens ledergruppe.

Administrerende direktør i Finnmarkssykehuset, Ole Hope, er fornøyd med at permanent klinikksjef ved Klinikk Alta er avklart.

- Jeg er glad for at Renate har takket ja til stillingen. Stillingen som klinikksjef i Finnmarkssykehuset, Klinikk Alta er attraktiv, og jeg vil understreke at det har vært mange gode kandidater. Med Renate Jakobsson har vi en tydelig og fremoverlent toppleder med erfaring fra omstilling i større virksomheter, og som vil spille en viktig rolle fremover i arbeidet med å videreutvikle spesialisthelsetilbudet i Finnmark, sier han.

Han takker samtidig Helge Hansen, som har vært villig til å la seg konstituere som klinikksjef i perioden frem til permanent klinikksjef er på plass.

- Helge har gjort en solid innsats for Finnmarkssykehuset, og har sikret utvikling og kontinuitet ved Klinikk Alta. Dette er viktig for oss alle, og jeg er svært takknemlig for dette arbeidet, og for at han har vært villig til å la seg konstituere i tiden vi har vært igjennom, sier Ole Hope.