Starthjelp for kommende sykepleiere

Den nasjonale mangelen på sykepleiere merkes godt også i Finnmark. Derfor går Finnmarkssykehuset, Alta kommune og Alta videregående skole nå sammen om å tilby gratis kurs i norsk og matematikk, i håp om flere lokale søkere til sykepleieutdanningen.

Ida Elise Kristine Sundby, kommunikasjonsrådgiver
Publisert 01.08.2022
Sist oppdatert 11.04.2024
Bilde av Marthe og Rut

Rut Hykkerud Klevstad og Marte Skarstein Lebesby

Totalt mangler Norge 5900 sykepleiere. For å stimulere til økt søkerandel fra Alta og omegn​ til sykepleierstudiet, tilbyr de tre samarbeidspartene gratis kveldskurs i norsk og matematikk for de som ønsker å bedre karakterene i matematikk og norsk. Kravet for å komme inn på sykepleierutdanningen er karakteren 3 i begge fag. ​​

Informasjon om sykepleierutdanningen

Kurset går fra 5.september frem til privatisteksamen i mai 2023. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp på Alta videregående skole. Kurset vil gå fire kvelder i uka. Du velger selv om du deltar i ett eller begge fag​. 

– Alta og Finnmark trenger sykepleiere. Klinikk Alta ønsker å bidra til dette tiltaket og med praksisplasser der det er mulig. Dette er et flott yrkesvalg for fremtiden, sier ​​Finnmarkssykehusets klinikksjef i Alta, Lena Nielsen. 
 
​​