Kirurgisk/ortopedisk sengepost, Hammerfest

Kirurgiske og ortopediske pasienter som trenger døgninnleggelse, legges inn ved kirurgisk/ortopedisk sengepost.

Vi holder til i 3. etasje i fløy N og har til sammen 22 sengeplasser.

  • Ortopedisk gruppe tar i hovedsak for seg skader og sykdommer i muskel- og skjelettsystemet.
  • Kirurgisk gruppe tar seg av sykdommer i mage/tarm, urinveier, ulike stomier, kreft, sårbehandling.

I tilknytning til avdelingen er det også en kreftpoliklinikk, som er åpen på dagtid mandag til torsdag. Der gis det cytostatika kurer og støtte/veiledning til kreftpasienter og deres pårørende.

Ta med egne toalettsaker, morgenkåpe, joggedress eller lignende, og praktiske innesko. Sykehuset er ikke ansvarlig for penger og verdisaker, men vi kan være behjelpelig med å låse inn verdisaker i forbindelse med operasjon.

Ved innkomst tas det rutinemessig urinprøve av alle pasienter. Temperatur, blodtrykk og puls måles hver morgen.

Legevisittene er mellom kl. 08.00-10.00 og kl.17.00 på ettermiddagen. Legene kommer rundt på formiddagen og snakker med hver enkelt pasient. Du kan da ta opp ting du lurer på. Skriv gjerne ned det du vil spørre om på forhånd så du ikke glemmer. Det er ofte mange til stede på visittrunden. Hvis ønskelig, er samtale i enerom mulig. 

Si ellers ifra når du forlater avdelingen. Oppgi gjerne mobilnummer. Vi har da muligheten til å finne deg hvis noen vil prate med deg.

Bruker du faste medisiner, får du disse av oss. Ønsker du å administrere noe selv kan du avtale dette med oss. Bruker du noen spesielle medikamenter må du gjerne ta disse med.

  • Frokost:  kl. 08.00–09.00
  • Middag: kl. 12.00–13-00
  • Kvelds: kl. 17.30–18.30

Vask eller desinfiser hendene før du går inn på spisestua.

For de pasientene som er oppegående, blir måltidene servert på spisestua. Sengeliggende pasienter vil få måltidene servert på rommet. Utenom måltidene finnes det også brødmat og pålegg i kjøleskapet på spisestua. Har du lyst på noe, kan du bare forsyne deg, eller du kan spørre oss om hjelp. Dagens middagsmeny henger på tavlen utenfor kjøkkenet.

Kantine finnes i 1.etg. Dørene er åpne hele døgnet, og kantinen er betjent hverdager mellom kl.08.00-14.45, og lørdager og søndager mellom kl.12.00-12.45. Der finnes også automater med diverse varer for den som måtte ønske det.

Ring avdelingen for å avtale besøk. 

Hammerfest sykehus er et røykfritt sykehus. Inneliggende pasienter kan få gratis nikotinerstatning i form av tyggegummi eller plaster, på forespørsel. Det er en røykebu på utsiden av sykehuset, til venstre for hovedinngangen.

Etter gjeldende regler er vi pålagt å benytte rimeligste offentlig transport ved hjemreise. Legen vurderer dette etter din helsetilstand. Ønsker du å ordne noe på egen hånd, må du gjerne gjøre det. Oversikt over ulike rutetider finnes på tavlen i gangen.

Det blir ofte litt ventetid avreisedagen. En lege kommer og skriver deg ut. Har du behov for resepter eller sykemelding, ordnes dette da.

Skal du reise med taxi, kjører disse som regel etter kl.14.00. Dette for å samordne transporten, og oftest må en regne med å dele taxi med andre.

Finnes det grunn til å framsette klage på den behandling du har fått ved Hammerfest sykehus, kan pasientombudet kontaktes. 


Pasient- og brukerombudet i Finnmark har en egen nettside.

Vi håper du har hatt et fint opphold her hos oss. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger fra deg – positive som negative. Bruk da den hvite postkassen på veggen ved inngangen til ortopedisk fløy.

Kontakt

Telefon

Pasienthotell

95471810

Postadresse

Finnmarkssykehuset
Hammerfest sykehus Kir/ort sengepost
Sykehusveien 35
9601 Hammerfest

Slik finner du fram

Oppmøtested

Kirurgisk/ortopedisk sengepost ligger i 3. etasje i fløy N
En parkeringsplass foran en bygning

Hammerfest sykehus

Sykehusveien 35

9601 Hammerfest

​Hammerfest bussterminal ligger i Hammerfest sentrum, 2,5 kilometer fra Hammerfest sykehus. 

​For busstider se Snelandia sin reiseplanlegger. ​

 

Det går minibuss mellom hovedinngangen på sykehuset og hurtigbåtkaia i Hammerfest sentrum som korresponderer med VargsundXpressen til og fra Alta mandag til fredag.

Busstoppet Fuglenes veikryss ligger 300 meter fra sykehuset. Bruk Snelandia sin reiseplanlegger ​for oppdaterte busstider. 

Hammerfest hurtigbåtkai ligger i Hammerfest sentrum, 2,5 kilometer fra Hammerfest sykehus.

Se Snelandia sin reiseplanlegger​ for oppdaterte rutetider. 

 

All parkering på sykehusområdet skal foregå på oppmerkede og skiltede plasser.

Parkeringsavgiften er som følger:

  • Ved registrert parkering opptil 1 dag: kr 25,-
  • Ved registrert parkering på 1 uke (5 dager):  kr 100,-
  • Ved registrert parkering på 1 mnd:  kr 350,-

Betaling via app (easypark) eller automat. Dette gjelder også for El-biler.

Betaling i tidsrommet 07:50-21:00 på hverdager. Helger er gratis. 

Les mer om parkeringsløsningen her

 

Reserverte p-plasser

Det er reservert fire plasser ved hovedinngangen for pasientgruppe kreftinfusjon. Parkeringskort for disse plassene hentes i resepsjonen. Det er ikke fri parkering.

 

​Hovedregelen er at du får dekket reise til og fra behandling med billigste rutegående transport.

Mer om pasientreiser i Finnmark

Praktisk informasjon

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk.  Du finner mer informasjon her:  tolketjenesten

Narvesen har kioskutsalg i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt alle vanlige kioskvarer, samt forskjellige nødvendighetsartikler som du kan få bruk for på sykehuset og selvfølgelig lesestoff av alle slag. 

Åpningstider

mandag – fredag
08:00 – 17:00
lørdag
12:00 – 16:00
søndag
12:00 – 16:00

Du finner kafeteriaen i sykehuset i første etasje mot sørvest. Her kan du nyte byens fineste utsikt over Sørøysundet mens du nyter en kopp kaffe, noe å bite i eller en full middag. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen selv om du ikke kjøper noe å spise eller drikke også.

Kafeteriaen er alltid åpen.

Matservering

Hverdager
08:00 – 13:30

Lørdager, søndager og helligdager
11:45 – 12:30 

Kappellet

​Dette rommet kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte. Det er alltid åpent. Her kan du finne ro til ettertanke. Kapellet har et piano, og i rommet utenfor finnes aktuell litteratur.

Kapellet er åpent for alle, uavhengig av tro eller livssyn.

Kapellet ligger på grunnplanet i sykehuset, til venstre når du har passert kafeteriaen. Følg skiltene.

Bønnerom

Vi har bønnerom tilgjengelig for våre muslimske pasienter. Spør personalet om hvor dette ligger så kan de vise deg. 

En mann med briller
Sykehusprest Karen Lorentzen
 Hammerfest sykehus har egen prest. Prestetjenesten er et tilbud til pasienter, pårørende og ansatte. Sykehuspresten heter Karen Lorentzen. Sykehuset har også avtale med byens prester.  De kan tilkalles til tjenester som ikke kan vente, når sykehuspresten ikke er til stede.

Samtale

Sykdom og usikkerhet omkring helse og egen framtid berører dype og grunnleggende livsverdier i oss. Det er ikke en forutsetning at man deler kirkens tro for å få et møte med presten. Utgangspunktet for en samtale kan være når du trenger noen som kan lytte, når du er i en vanskelig livssituasjon, når du vil dele spørsmål som ligger deg på hjertet. Presten skal la samtalen foregå ut fra samtalepartneren sine forutsetninger. Presten har taushetsplikt, og samtalen blir ikke referert videre til noen eller skrevet ned i journaler.

Pasienter som tilhører andre religioner eller livssyn enn Den norske kirke skal få kontakt med sitt samfunn når de ønsker det.
Prestetjenesten kan hjelpe til å formidle slik kontakt.

Sykehuspresten kan kontaktes på telefon 78 96 92 02​ / 911 82 776

Mer om sykehuspresten

Bildet viser sykehusplan 1, 2 og 3 på Kirkenes sykehus

Dette bildet viser sykehusplan 1, 2 og 3 på Kirkenes sykehus.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord