Ny direktør i Finnmarkssykehuset

Siri Tau Ursin (57) ble i styremøte i dag, mandag 29. juni, ansatt som ny administrerende direktør i Finnmarkssykehuset HF.

Eirik Palm, kommunikasjonssjef
Publisert 29.06.2020
Sist oppdatert 12.05.2022
Portrett av Siri Tau Ursin.
Siri Tau Ursin tiltrer 1. september i stillingen som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset.

Tau Ursin kommer fra stillingen som enhetsdirektør for prehospitale tjenester ved Helgelandssykehuset. Hun har lang klinisk erfaring som anestesioverlege, og har hatt flere lederstillinger ved Stavanger universitetssykehus. I tillegg til medisinutdanning med spesialisering, har hun gradene Master og Health Economics, Policy and Management og Master of Health Management fra henholdsvis Storbritannia og Australia.  

- Styret er svært fornøyd med at Siri Tau Ursin har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset HF. Hun er en tydelig og samlende leder som får folk med seg, hun har god kombinasjon av strategiske og analytiske evner, og god gjennomføringskraft. Og ikke minst, hun er svært opptatt av innovasjon, nytenkning og hvordan vi sammen kan forvalte ressursene vi har på en best mulig måte. Det er viktig når vi skal fortsette arbeidet med å videreutvikle tilbudet i Finnmark, sier styreleder Lena Nymo Helli.

Siri Tau Ursin har vært medlem av Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten, har deltatt i utarbeidelsen av Helsedirektoratets pandemiplanlegger, og er nå styremedlem i Gjør kloke valg-kampanjen. Videre har hun vært leder av Norsk Overlegeforening og sentralstyremedlem i Legeforeningen. Hun er i dag leder i Norsk Anesteologisk Forening.   

Tau Ursin kommer fra Tau utenfor Stavanger, er gift, og har fire voksne barn og ett barnebarn. Hun har jobbet i alle de nordnorske fylkene, og gjennomførte turnusårene sine på Hammerfest sykehus og i Alta kommune.

- Jeg gleder meg til å begynne i jobben, og til å lære hele Finnmark å kjenne. Finnmarkssykehuset er et av de mest desentraliserte helseforetakene i landet, med store avstander, spredt bosetting, og klimatiske forhold som gjør at det ofte må tenkes annerledes enn ved andre helseforetak. Dette er med på å gjøre Finnmarkssykehuset til et av de mest spennende helseforetakene, sier Siri Tau Ursin.

Tau Ursin tiltrer i stillingen som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset HF 1. september.

 

 

Kontakt:

Lena Nymo Helli, styreleder, tlf. 901 19 286